Fes-te voluntari/ària

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Girona cerca persones compromeses, amb ganes d’ajudar els altres en situacions d’emergència i de risc col·lectiu en grans esdeveniments.

No es requereixen coneixements previs en protecció civil; el voluntariat rep gratuïtament un curs bàsic de formació, i si s’escau, formació específica impartida per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Les tasques que s’han de desenvolupar són ben diverses. Per ser voluntari/ària només cal ser major d’edat, ser resident a Catalunya (preferiblement al municipi de Girona) i tenir ganes d’aportar una mica de temps lliure de forma altruista als altres.

Procés d’admissió com a persona voluntària

A continuació trobareu un formulari d’admissió com a persona voluntària de protecció civil de Girona.

Rebuda la sol·licitud, serà atesa i, en cas que es precisi més voluntariat, es respondrà per a realitzar una entrevista personal amb la junta directiva.

Si la sol·licitud és acceptada, passarà a formar part del voluntariat aspirant.

Per a ser oficialment voluntari/ària de protecció civil cal realitzar un curs a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, que consta de 20 hores presencials i 50 hores online, i ser nomenat per l’Ajuntament de Girona. Per tal de mantenir-se com a voluntariat de protecció civil en actiu, cal realitzar un mínim de 60 hores de col·laboració anuals.

L‘AVPC de Girona, garantirà la confidencialitat de les dades personals d’acord a la llei orgànica de protecció de dades de caràcter personal (15/1999 de 13 desembre) i la resta de normativa aplicable.